engagera dig

Västgöta nation finns till för studenter av studenter! Är du sugen på att engagera dig på vår mysiga och härliga studentnation? Kom ihåg att ett engagemang på Västgöta nation kan ta sig uttryck på många olika sätt. Du kan exempelvis engagera dig i en av våra kulturföreningar, mer information om dessa finner du på denna hemsida under fliken “Kulturverksamhet”. Vill du söka ett ämbete hittar du mer information här! Är du intresserad av att arbeta i nationens restaurang- och barverksamhet klickar du här för mer information.

ditt engagemang är nyckeln till världens bästa studentliv

Man kan lätt bli lite snurrig i huvudet och få intrycket att nationen kom i en färdigstöpt form. Att det alltid har varit så. Att man för ungefär 380 år sen inte bara gick ihop i en nation, utan att man även ristade i sten att sopplunch ska serveras på vardagar, att vi inte ska sjunga underhållningen till, och att nationen en gång per termin förvandlas till lilla München.

Men så är det ju inte riktigt. För det fina med nationerna är att de bygger på studentinitiativ, som kommer och går. Det är vi studenter som driver nationen och bestämmer vad vi ska syssla med just nu, och det här är liksom nyckeln till att förstå nationslivet: Allting är konstruerat. Allt det vi gör har sin grund i att någon ställt sig upp på en nationssammankomst eller klampat in på kuratorsexpeditionen och sagt: “Hörrni - jag har en idé!” Att vi har ett nationshus, till att börja med, det var västgötarnas önskan i början av 1800-talet. Den kloka investeringen genomfördes av dåtidens västgötska studenter, visserligen med hjälp av inspektor, men ändå på eget initiativ.

Har du en idé på något helt nytt, eller känner att det finns något vi kan göra bättre så är det bara att du lyfter detta antingen med kuratelet, styrelsen, eller på nationssammankomsten.