Nationskaplan

Behöver du någon att prata med som har absolut tystnadsplikt eller vill du bara prata i största allmänhet? Nationskaplanen är nationens egen stödfunktion och kan hjälpa dig när du känner att du inte har någon att prata med eller vill prata med någon utomstående. Vår nationskaplan heter Andreas Wejderstam.

kaplan (1).jpg

Hej!

Nationskaplanens uppgift är i första hand att vara tillgänglig för stöd, samtal och extra resurs för nationsmedlemmar och aktiva. Eftersom nationen och dess verksamhet ska präglas av en konfessionslöshet är därför inte kaplanens uppgift att vara missionerande, utan stödjande.

Från hösten 2013 är jag nationskaplanen. Jag är Andreas Wejderstam, med ett tidigare förflutet i många olika studentsammanhang under min långa studietid. Om mig kan sägas att jag är varit präst i Svenska kyrkan, Uppsala stift, sedan 2010. Under ett par års tid har jag varit komminister i Rimbo pastorat och kombinerar det i minskad anställningsgrad med att från och med hösten 2013 också vara doktorand i kyrkohistoria vid teologiska institutionen, Uppsala universitet.

Som nationskaplan vill jag finnas på nationen och till för nationen och dess medlemmar. Jag vill vara tillgänglig för samtal, m m. Var därför inte rädd för att höra av dig! Eftersom jag är präst lyder jag också under absolut tystnadsplikt. Vi ses och hörs på Västgöta nation!

andreas.wejderstam@svenskakyrkan.se och 070-3697474