ny student

Stort grattis till din antagning till Uppsala universitet eller SLU Ultuna! Under din tid i Uppsala kommer du stöta på saker du aldrig tidigare varit med om, du kommer lära dig massor om dig själv och om andra, du kommer lära känna väldigt många nya vänner och, framför allt, du kommer ha riktigt, riktigt roligt!

Studentnationer finns till för studenter, av studenter. I princip hela nationslivets organisation är uppbyggd på ideell basis. På Västgöta nation har vi verksamheter igång varje dag i veckan. Lunch, brunch, pub, körer, teater, spex, medlemstidning - you name it. Här finns något för alla! För att ta del av nationslivet behöver du bli medlem i en nation. Ett medlemskap i någon av nationerna ger tillgång till samtliga 13 nationer i Uppsala.

På Västgöta nation kommer du träffa nya vänner, få möjlighet att prova på saker du aldrig tidigare provat och utvecklas som person. Kom förbi och jobba vår sopplunch någon gång eller två, ställ dig och tappa öl i puben eller skicka iväg ett mail till någon av våra körer och säg att du vill engagera dig. Hos oss finns det något för alla. Välkommen att ta del av din nation!

Inskrivning HT19

I början av varje termin har nationen utökade öppettider för inskrivning. Då finns recentiorsvärdar och internationella sekreterare på plats i huset för att välkomna nya medlemmar och besvara frågor. Du kan också kontakta våra recentiorsvärdar på recce@vastgotanation.se. Ingen fråga är för dum, för stor eller för liten! 

Inskrivningstider

19-30 augusti: vardagar kl. 14-18

2-20 september: mån, tis, fre kl. 12-16 samt ons och tor kl. 14-18

Du kan också komma in till förste kurator under mottagningstider.

För att kunna skriva in dig behöver du ta med dig legitimation och registreringsintyg.

Medlemskap kostar 255:- per termin och du får direkt ett tillfälligt nationskort som går bra att använda tills ditt riktiga dimper ner i brevlådan efter ca 14 dagar.

Reccemottagning och -gasque

I början av varje termin hålls en reccemottagning (recce är kort för recentior och uttalas ”resse”) där nationen under en dag välkomnar alla nya medlemmar med information om nationslivet och presentation av nationens olika verksamheter. Dagen avslutas med en sexa (en enklare middag av mäkta studentikos karaktär). Höstterminens mottagning sker den 14 september och du anmäler dig genom att prata med våra reccevärdar, eller maila till recce@vastgotanation.se. Glöm inte att uppge ev allergier eller liknande. 

Vidare hålls även en reccegasque på alla nationer i början av terminen. På en gasque av detta slag får man möta allt det bästa av nationslivet i form av god mat, underhållning och sånger. Den 20 september hålls höstterminens reccegasque. Anmälan sker till recce@vastgotanation.se eller 4Q@vastgotanation.se

Vi rekommenderar varmt att gå på mottagningen och gasquen. Det är fantastiskt bra tillfällen för dig som är ny att lära känna såväl nya vänner som studentlivet i allmänhet och nationslivet i synnerhet. 

Det lär utan tvivel dyka upp fler aktiviteter för dig som recce, håll utkik här på hemsidan, i recentiorsgruppen på Facebook, och på Västgöta nations facebooksida.